Binck

Home Forum Inwestowanie Binck

Tagged: ,

Viewing 2 reply threads
  • Author
      koos
      Participant

BINCK – rekonesans Submitted by koos on pt., 22/01/2016 – 22:39.

“Dwie inne rzeczy które podrzucę dzisiaj chętnym do sprawdzenia – ale pod warunkiem że zdadzą tutaj raport ze swoich testów”
      Chętnie zdałbym jakikolwiek raport nt brokerów online i tego co się dowiedziałem, ale wpis o maklerach online jest umieszczony w “sekcji specjalnej”, która wygląda mi na pozbawioną opcji komentowania 😉 zatem to co udało mi się rozpoznać zamieszczam w tym wątku.

Zatem, Cynik poruszył temat holenderskiego banku Binck (NL):
      “Podejrzewam że binck.nl, o którym mam pozytywne referencje i który szczególnie skupia się na ETF-ach nota bene, byłby naprawdę blisko poszukiwanego ideału gdyby tylko ci zawodnicy mieli angielskojęzyczną stronę. Mimo szukania nie natrafiłem na taką, ale niewykluczone że istnieje. Trudno w każdym razie uwierzyć aby nie istniała, skoro mają w innych językach. Widoczne zalety tego systemu uzasadniałyby być może nawet google translate.”
      Zadzwoniłem do Binck’a na infolinię i dowiedziałem się, że “Ci zawodnicy” prowadzą biznes w Hiszpanii, we Włoszech, w Belgii i w Holandii. Do tego platforma tradingowa (w tym konta demo) i wszystkie umowy są w wyżej wymienionych językach, więc żeby cokolwiek podpisać należałoby mówić w danym języku i być rezydentem jednego z wyżej wymienionych krajów. W UK/US ich nie ma, stąd brak angielskiej wersji językowej.

cynik9
      Participant

BINCK Holandia   –  Holenderski online broker binck.nl

Podejrzewam że binck.nl,  o którym mam pozytywne referencje i który szczególnie skupia się na ETF-ach nota bene,   byłby naprawdę blisko poszukiwanego ideału gdyby tylko  ci zawodnicy mieli angielskojęzyczną stronę.    Mimo szukania nie natrafiłem na taką,   ale niewykluczone że istnieje.  Trudno w każdym razie uwierzyć aby nie istniała,  skoro mają w innych językach.  Widoczne zalety tego systemu uzasadniałyby być może nawet google translate.

Ci z drogich czytelników którzy mówią mówią po holendersku,  francusku lub włosku  mogą tam od razu poeksperymentować z fikcyjnym rachunkiem  i zobaczyć jak się im system podoba w działaniu.  

Anonymous
      Inactive

Czyżby to była poszukiwana anglojęzyczna strona?
      https://www.binck.com/

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.