witam,
pod koniec zeszłego roku Cynik wspominał, że będzie jakieś info o Juluius Baer w 2NN lecz niestety do tej pory ni widu ni słychu a srebro spada. pomyślałem więc o kupnie Julius Baer Physical Silver Fund (EUR) A – optional redemption in kind lecz wcześniej wolę zapytać czy ktoś z użytkowników miał już do czynienia z tą firmą? czy można jej coś zarzucić?
i wreszcie kwestia ważna, jeśli nie najważniejsza – jak wygląda “optional redemption in kind” w przypadku obywatela PL?
witam,
pod koniec zeszłego roku Cynik wspominał, że będzie jakieś info o Juluius Baer w 2NN lecz niestety do tej pory ni widu ni słychu a srebro spada. pomyślałem więc o kupnie Julius Baer Physical Silver Fund (EUR) A – optional redemption in kind lecz wcześniej wolę zapytać czy ktoś z użytkowników miał już do czynienia z tą firmą? czy można jej coś zarzucić?
i wreszcie kwestia ważna, jeśli nie najważniejsza – jak wygląda “optional redemption in kind” w przypadku obywatela PL? pytałem dzisiaj w domu maklerskim o jakieś fizyczne dowody zakupu jednostek uczestnictwa które mógłbym wziąć do ręki i pójść odebrać sztabki lecz niestety Pani nie wyglądała na zbyt zorientowaną i tylko mi przytaknęła gdy zasugerowałem, że dowód zakupu istnieje tylko w postaci wirtualnej.