Witajcie
Co sądzicie o przyjęciu pozycji w GBP w chwili obecnej?
Chodzi mi o przesunięcie części portfelika gotówkowego ze złotówek w kierunku GBP.
Z drugiej strony zastanawiam się czy nie zbliża się już czas na zamianę USD na GBP.
Cyniku daj znać co o tym sądzisz?
Według mnie dla osoby, która zarabia w PLN już nadszedł czas żeby partiami kupować GBP, bo:
a) Bardzo duże jest niedowartościowanie GBPUSD – wręcz historyczne
b)Bardzo głęboki dip po Brexicie pewnie ma spory potencjał do odbicia
c)PLN raczej nie ma potencjału do wzmocnień, a raczej do spadków ( rząd nie ma szmalu)
d)Great Britain wiele nie stracił ze swojego Great – kasa nadal tam jest
e)Polityczne sygnały z Wysp wskazują, że wcale nie chcą się odcinać gospodarczo od Europy
Jestem ciekawy Waszych opinii?
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów w optymalizacji Zusów i innych podatków 🙂
Witajcie
Co sądzicie o przyjęciu pozycji w GBP w chwili obecnej?
Chodzi mi o przesunięcie części portfelika gotówkowego ze złotówek w kierunku GBP.
Z drugiej strony zastanawiam się czy nie zbliża się już czas na zamianę USD na GBP.
Cyniku daj znać co o tym sądzisz?
Według mnie dla osoby, która zarabia w PLN już nadszedł czas żeby partiami kupować GBP, bo:
a) Bardzo duże jest niedowartościowanie GBPUSD – wręcz historyczne
b)Bardzo głęboki dip po Brexicie pewnie ma spory potencjał do odbicia
c)PLN raczej nie ma potencjału do wzmocnień, a raczej do spadków ( rząd nie ma szmalu)
d)Great Britain wiele nie stracił ze swojego Great – kasa nadal tam jest
e)Polityczne sygnały z Wysp wskazują, że wcale nie chcą się odcinać gospodarczo od Europy
Jestem ciekawy Waszych opinii?
Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów w optymalizacji Zusów i innych podatków 🙂