GBP – czy to już czas żeby zacząć?

Home Forum Stare_forum GBP – czy to już czas żeby zacząć?

Viewing 0 reply threads
  • Author
      Anonymous
      Inactive

Witajcie

Co sądzicie o przyjęciu pozycji w GBP w chwili obecnej?
      Chodzi mi o przesunięcie części portfelika gotówkowego ze złotówek w kierunku GBP.

Z drugiej strony zastanawiam się czy nie zbliża się już czas na zamianę USD na GBP.

Cyniku daj znać co o tym sądzisz?

Według mnie dla osoby, która zarabia w PLN już nadszedł czas żeby partiami kupować GBP, bo:

a) Bardzo duże jest niedowartościowanie GBPUSD – wręcz historyczne
      b)Bardzo głęboki dip po Brexicie pewnie ma spory potencjał do odbicia
      c)PLN raczej nie ma potencjału do wzmocnień, a raczej do spadków ( rząd nie ma szmalu)
      d)Great Britain wiele nie stracił ze swojego Great – kasa nadal tam jest
      e)Polityczne sygnały z Wysp wskazują, że wcale nie chcą się odcinać gospodarczo od Europy

Jestem ciekawy Waszych opinii?

Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów w optymalizacji Zusów i innych podatków 🙂

Witajcie

Co sądzicie o przyjęciu pozycji w GBP w chwili obecnej?
      Chodzi mi o przesunięcie części portfelika gotówkowego ze złotówek w kierunku GBP.

Z drugiej strony zastanawiam się czy nie zbliża się już czas na zamianę USD na GBP.

Cyniku daj znać co o tym sądzisz?

Według mnie dla osoby, która zarabia w PLN już nadszedł czas żeby partiami kupować GBP, bo:

a) Bardzo duże jest niedowartościowanie GBPUSD – wręcz historyczne
      b)Bardzo głęboki dip po Brexicie pewnie ma spory potencjał do odbicia
      c)PLN raczej nie ma potencjału do wzmocnień, a raczej do spadków ( rząd nie ma szmalu)
      d)Great Britain wiele nie stracił ze swojego Great – kasa nadal tam jest
      e)Polityczne sygnały z Wysp wskazują, że wcale nie chcą się odcinać gospodarczo od Europy

Jestem ciekawy Waszych opinii?

Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu sukcesów w optymalizacji Zusów i innych podatków 🙂

Viewing 0 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.