Identycznosc Krugerrandow

Home Forum Stare_forum Identycznosc Krugerrandow

Viewing 0 reply threads
  • Author
      alterego
      Keymaster

Hej

Mam w swoich zbiorach 2 Krugerrandy nabyte od renomowanego polskiego dealera obecnego na 2NN, jeden wyprodukowany w roku 1980 drugi 2009.

Sa one nieco rozne.

2009 – odcien delikatnie czerwony, wydaje sie minimalnie cienszy od starszej wersji, inna czcionka napisow
      1980 – odcien bardziej zloty, wydaje sie minimalnie grubszy od nowszej wersji, inna czcionka napisow.

Pomierze je suwmiarka, ale roznica wielka nie bedzie, skany zalacze niebawem.

Dealer twierdzi, ze takie roznice to norma na przestrzeni 30 lat. Moze miec racje, ale lekko niepokoi mnie roznica odcieni – w koncu stop sie chyba nie zmienil?

Jest jakis rejestr zmian wprowadzanych w tej monecie?

Hej

Mam w swoich zbiorach 2 Krugerrandy nabyte od renomowanego polskiego dealera obecnego na 2NN, jeden wyprodukowany w roku 1980 drugi 2009.

Sa one nieco rozne.

2009 – odcien delikatnie czerwony, wydaje sie minimalnie cienszy od starszej wersji, inna czcionka napisow
      1980 – odcien bardziej zloty, wydaje sie minimalnie grubszy od nowszej wersji, inna czcionka napisow.

Pomierze je suwmiarka, ale roznica wielka nie bedzie, skany zalacze niebawem.

Dealer twierdzi, ze takie roznice to norma na przestrzeni 30 lat. Moze miec racje, ale lekko niepokoi mnie roznica odcieni – w koncu stop sie chyba nie zmienil?

Jest jakis rejestr zmian wprowadzanych w tej monecie?

Viewing 0 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.