Nowy portal :(

Home Forum Jarmark perski Nowy portal :(

Viewing 4 reply threads
  • Author
      alterego
      Keymaster

Hej

Nie narzekam dla narzekania, ale nowy portal intensywnie zniechęca mnie do korzystania z niego.
      1. Strona wejściowa statyczna, na starej widać było nowe wpisy na blogu i komentarze, na nowej fotkę i ogólniki.
      2. Do archiwum wartościowych treści trzeba przebijać się przez podstrony
      3. Nie widzę żadnych nowych treści na roll-upie
      4. Forum jest martwe, nic się na nim nie dzieje.

Generalnie cały portal wygląda jak martwy, nie wiem jak wyglądają statystyki względem starego, ale pewnie słabo.

Jeśli o mnie idzie, nie widzę, po co miałbym sobie zawracać głowę wchodzeniem na twonuggets.com, sorry 🙁

Natomiast newsletter jak zawsze trzyma poziom 🙂

Jeśli jest tu jeszcze kto, proszę o polemiką lub odpowiedź.

BTW Czytam 2NN i 2GR chyba od 2007 roku

cynik9
      Participant

Dzieki za cenny feedback, {Przemax}!

Portal w zamyśle zawsze był platformą wspierającą newsletter. Dwie istotne rzeczy nie są jeszcze dograne, tu masz całkowitą rację. Jedną z nich jest redystrybucja starych postów na forum pomiędzy tematy, drugą strona archiwalna przedstawiająca łatwo i przejrzyście cały dostępny materiał archiwalny.

W obu tych tematach napotkałem niestety barierę czasu i oraz manpower. Parę rzeczy zrobione zostało przez kontraktorów z którymi doświadczenia są jednak mieszane, a sam większość czasu poświęcam newsletterowi. Ciągle też poszukuję chętnego do permanentnej współpracy eksperta od WordPressa.

Myślę że b.przydatna byłaby nowa ankieta, typu tej jaką puszczaliśmy wcześniej, zasadniczo sondująca preferencje i oczekiwania odnośnie portalu i jego formy. Przyznam też że planuję od dłuższego czasu rodzaj telespotkania dla chętnych, być może nawet w wymiarze okresowym, w celu właśnie wymiany opinii i sugestii.

alterego
      Keymaster

Dzięki za odpowiedź.

Dla mnie najważniejsze są oznaki życia na stronie głównej – zajawki aktualnych tematów bloga/forum, chętnie kosztem grafiki. No i żeby ta nowa treść się pojawiała przynajmniej raz na tydzień.

Żeby widać było, że coś się tu w ogóle dzieje :).

alterego
      Keymaster

Rzeczywiście, na stronie mało się dzieje. Newsletter dostaje na maila więc nie ma potrzeby wchodzić na stronę portalu. Z drugiej strony portal tworzą ludzie. Może, stricte oprócz tematów inwestowania, na portalu mogłyby pojawić się tematy społeczne-polityczne. Widzę, ze na blogu 2GR wywołują żywe dyskusje 🙂 Może rozszerzenie tematów poruszanych na blogu.

Myślałam co by mogło zainteresować mnie samą i forumowiczów. Panie Antku, zachwalał Pan porady pana Lasssonda, więc zainteresowałam się jego twórczością. Znalazłam tylko jedną jego książkę “The Gold Book: The Complete Investment Guide to Precious Metals”. Udało mi się kupić wydanie z 1994. Dane statystyczne oczywiście nieaktualne, ale same porady jak najbardziej. Zresztą widać ogromną wiedzę kogoś kto nie tylko jest analitykiem, ale i po prostu zwiedził osobiście kopalnie na całym świecie oraz potrafi ocenić ich rentowność. Ta książka to tylko ogólny zarys historii złota, jego odniesienia do systemu monetarnego, porad co i jak kupować czy informacji dot. kopalni. Myślę, że ta wiedza byłaby pomocna/interesująca dla czytelników forum. Nie chcę po prostu kopiować tej książki, ale chciałabym zrobić skrót z każdego rozdziału, wybierając to co najważniejsze oraz aktualizując dane do roku 2018. Może ta wiedza komuś się przyda, a przy okazji ożywi forum.
      Może w dziale metale szlachetne, można ?

cynik9
      Participant

@m.bazyluk – Oczywiście, pani Magdo, świetny pomysł. O Lassondzie mam b. wysokie mniemanie, osiągnął niemal wszystko co było do osiągnięcia i z wielkim zainteresowaniem śledzę jego poczynania inwestycyjne. Książki jednak nie znam, z przyjemnością dołączę do wątku.

P.S. Widzę że muszę się szybko douczyć jak zapoczątkować wątek w Metale Szlachetne bo coś nie widzę odpowiedniego linka…

Viewing 4 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.