Home › Forum › Stare_forum › Przekształcenie się z zatrudnienia w uk w firmę, jako optymalizacja podatkowa ?
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 7 years, 9 months ago by
Anonymous.
-
AuthorPosts
-
-
10/12/2014 at 12:05 #8131
Anonymous
InactiveWitam
Chciałbym się Was poradzić. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad optymalizacja podatkową poprzez przejście z zatrudniania na Ltd. Tylko do końca nie jestem przekonany korzyściami. Rozważam ewentualnie, również założenie spółki zoo w Polsce, GMBH w Niemczech i inne.
Moje dane do analizy:
– praca na prowizji od sprzedaży online na amazonie, ebayu i itp.
– zarobki w 40% przedziale podatkowym. Duże prawdopodobieństwo, że w przeciągu 2 lat przejdą do 45% progu podatkowego
– zameldowanie w uk, choć miejsce przebywania zróżnicowane raz UK, raz Polska, raz w podróżach.
– koszty mojej pracy poza abonamentem za internet, zerowe
– 7 osób pracujących dla mnie, zatrudnionych u pracodawców
– dobre relacje z pracodawcami i możliwości wdrożenia większości pomysłów.
– możliwość otrzymywania zapłat z 3-5 różnych firm pracodawców.
– konieczność rejestracji jako płatnik VAT, poprzez przekroczenie rocznych wpływów powyżej 70 tys GBP
Bardzo wdzięczny będę za Wasze rady i sugestie.
Pozdrawiam
Jarosław
Witam
Chciałbym się Was poradzić. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad optymalizacja podatkową poprzez przejście z zatrudniania na Ltd. Tylko do końca nie jestem przekonany korzyściami. Rozważam ewentualnie, również założenie spółki zoo w Polsce, GMBH w Niemczech i inne.
Moje dane do analizy:
– praca na prowizji od sprzedaży online na amazonie, ebayu i itp.
– zarobki w 40% przedziale podatkowym. Duże prawdopodobieństwo, że w przeciągu 2 lat przejdą do 45% progu podatkowego
– zameldowanie w uk, choć miejsce przebywania zróżnicowane raz UK, raz Polska, raz w podróżach.
– koszty mojej pracy poza abonamentem za internet, zerowe
– 7 osób pracujących dla mnie, zatrudnionych u pracodawców
– dobre relacje z pracodawcami i możliwości wdrożenia większości pomysłów.
– możliwość otrzymywania zapłat z 3-5 różnych firm pracodawców.
– konieczność rejestracji jako płatnik VAT, poprzez przekroczenie rocznych wpływów powyżej 70 tys GBP
Bardzo wdzięczny będę za Wasze rady i sugestie.
Pozdrawiam
Jarosław
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.