Home › Forum › Stare_forum › Zloto – czy jest sie o co bac?
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 7 years, 9 months ago by
Anonymous.
-
AuthorPosts
-
-
03/11/2017 at 22:35 #8347
Anonymous
InactiveMam pytanie natury filozoficzno-statystycznej… od lat podkreslane jest na lamach 2NN jak wazna jest anonimowosc przy kupnie zlota fizycznego i jak po resecie moze wystrzelic do (tutaj przedzial od kilku tysiecy do stratosfery) i rzady zaczna nas lapac ;).
Czy biorac pod uwage to co sie dzieje z bitcoinem, ktory aktualnie przypomina scenariusz rysowany dla zlota mamy rzeczywscie sie o co bac? Bitcoin szaleje, milionerzy powstaja jak grzyby po deszczu a zadnych ruchow ze stron panstw nie ma. Dlaczego przy zlocie mialoby byc inaczej? Zloto po 5000$ w zasadzie wygorowana cena nie jest przy bitcoinie po 7000+. Byc moze jest drugie dno, byc moze bitcoin jest za maly, zeby to obchodzilo rzady. Jakie sa Wasze opinie? Mi jedyne co przychodzi do glowy to to, ze bitcoin jest oddzielony od reszty swiata finansowego i zyje sobie wlasnym zyciem w swojej bance. Przy eksplozji zlota dojdzie jednak do duzych przetasowan, ale jak nie lapia plotek-milionerow w bitcoinie to czemu by mieli plotki ze zlotem?
Mam pytanie natury filozoficzno-statystycznej… od lat podkreslane jest na lamach 2NN jak wazna jest anonimowosc przy kupnie zlota fizycznego i jak po resecie moze wystrzelic do (tutaj przedzial od kilku tysiecy do stratosfery) i rzady zaczna nas lapac ;).
Czy biorac pod uwage to co sie dzieje z bitcoinem, ktory aktualnie przypomina scenariusz rysowany dla zlota mamy rzeczywscie sie o co bac? Bitcoin szaleje, milionerzy powstaja jak grzyby po deszczu a zadnych ruchow ze stron panstw nie ma. Dlaczego przy zlocie mialoby byc inaczej? Zloto po 5000$ w zasadzie wygorowana cena nie jest przy bitcoinie po 7000+. Byc moze jest drugie dno, byc moze bitcoin jest za maly, zeby to obchodzilo rzady. Jakie sa Wasze opinie? Mi jedyne co przychodzi do glowy to to, ze bitcoin jest oddzielony od reszty swiata finansowego i zyje sobie wlasnym zyciem w swojej bance. Przy eksplozji zlota dojdzie jednak do duzych przetasowan, ale jak nie lapia plotek-milionerow w bitcoinie to czemu by mieli plotki ze zlotem?
-
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.